Drømmereisen

Snefrid har over 30 års erfaring som stylist og makeupartist, og forstod allerede tidlig i barndommen at det var de kreative drømmene hun skulle leve ut.

Den eventyrlige reisen begynte fra et lite kontor i Bjelland. Etter noen år ble drømmene tatt med videre til brudesalongen i Skippergaten i Kristiansand. Oppstarten av Snefrids Hus ble både hektisk og spennende. Mye skjedde på en gang når alt ble samlet på ett sted: kjoler, makeup, frisør og alt hva man ellers måtte trenge til store anledninger. Fra tidlig på 90-tallet inviterte designeren byens innbyggere hvert år til brudeshow i Caledonien Hall i Kristiansand. De franske kjolene og det nyskapende designet var spennende for kristiansandere, og de var ikke vanskelige å be. Snefrid tok gjerne i mot over tusen besøkende denne dagen, og showet måtte tidlig fordeles over to visninger for at alle skulle få plass.

Eget design og storslåtte utstillinger

Etter som årene har gått, har Snefrid høstet erfaringer fra mange felt, men har de siste årene fokusert mest på bryllup. Fra og med 2000 har den årlige brudemessen funnet sted på Hotel Norge, som også har fungert som inspirasjonskilde for flere andre utstillinger på Sørlandet. For åtte år siden ble eget designermerke lansert: Snefrids Design. Det er ikke bare i Skippergaten og på brudeshowet designeren har åpnet for publikum. Det har med årene blitt flere utstillinger og visninger, blant annet på ærverdige Gimle Gård tilhørende Vest-Agder-museet, en utstilling som hun ble prisbelønnet for i 2008. Flere av kjolene er i dag en del av museets utstilling. På Bogstad Gård i Oslo i 2009, hadde utstillingen hennes hele 80 000 besøkende. «Snefrids Hus» ble også kåret til årets motebutikk i 2010.

Kolleksjonen for 2012 ble inspirert av Stiftsgården i Trondheim og Nidarosdomen. Designerens nyeste kolleksjon er hentet fra Baroniet i Rosendal. Den har en italiensk look, innspill av rokokko og klassiske detaljer som roser og blonder. Et lite utvalg av Snefrids unike kjoler finnes i noen få nøye, utvalgte butikker i Norge, men det største utvalget er å finne i brudesalongen i Grimstad.

Den ivrige og arbeidsomme designeren har alltid flere jern i ilden, og et av vårens store prosjekter var å designe kjolen til forestillingen «Evita» på Kilden Konserthus. En kreasjon hun, i likhet med stykket selv, har høstet mange gode tilbakemeldinger for.

Hjem til idylliske omgivelser

Damen som er så mye på farten, forteller at hun har en mann hjemme i Grimstad som drømmer om å kunne se kona si litt oftere. Derfor bygget han likegod et nytt «Snefrids Hus» hjemme i Grimstad, slik at han endelig kunne få prinsessa si hjem til gårds.

Gårdsprosjektet er noe de begge har drømt om i lange tider, det er både gjennomtenkt og nøye planlagt. Nå legger «Snefrids hus» ut på en reise til fra Kristiansand til Grimstad og idylliske Reddal. Borte fra stress og mas får den kommende brud tid til å finne drømmekjolen i rolige og landlige omgivelser. Dersom man kommer langveis fra, kan man sove over i en av gårdens leiligheter, og nyte en god frokost før man reiser videre.

Inviterer til selskap og fest

De tilhørende festlokalene kan ha opp til 120 gjester, og er perfekte til bryllup, bryllupsmesser, kurs, konferanser, konfirmasjon og andre festligheter. Etter bryllupet kan de nygifte sove over i noen dager, slik at man kan roe ned etter den store dagen, og nyte hverandres selskap i vakkert landskap. Bokstavelig talt på toppen av alt, kan man nyte god frokost i det koselige tårnet. Om ønskelig tilbys det også overnatting til familie og venner (det er sengeplasser til 8).

Snefrid og mannen har lagt til rette for en drømmeopplevelse for gjestene, og går en spennende tid i møte, fylt med glede i nypolerte omgivelser i Grimstad. Om du kommer med bil, fly, buss eller tog er veien kort til Snefrids Hus. Bilturen fra Kristiansand til Reddal tar bare en liten halvtime. Så gjenstår det bare å ønske alle velkommen til vårt lille paradis! sier Snefrid, som tross hektiske dager passer på å nyte de små øyeblikkene.